31-03-06

 De Concept A...

Een avant-gardistisch studiemodel dat het midden houdt tussen de sportwagen en de terreinwagen van morgen

De Concept A koppelt het design van een sportwagen aan elementen van een 4x4, waarvan de voorsteven doet denken aan de komst van een Volkswagen-terreinwagen die gepositioneerd wordt onder de Touareg.

De Concept A is het kind van een nieuwe tijd, een "kruising" tussen een sportwagen met vierwielaandrijving en een terreinwagen met een even krachtig als esthetisch design die erg veelzijdig uit de hoek kan komen.
Hij zal in wereldpremière getoond worden op het autosalon van Genève dat begin maart plaatsvindt.

Een haalbare droom

De Concept A is de visie op een nieuwe Volkswagen.
Een van de talrijke mogelijke varianten voor de toekomst.
Die moeten allemaal voldoen aan één voorwaarde: Volkswagens zoals de Concept A moeten ontworpen worden voor een zo groot mogelijk aantal klanten en het gamma op doordachte wijze aanvullen.

SUV coupé

De Concept A is de voorbode van de toekomst van het merk.
Op het vlak van het ontwerp benutte de designerploeg de droomkans die geschapen wordt door de almaar toenemende vermeerdering van de segmenten.
Met als gevolg dat de coupé-achtige lijn van de concept A voor haar part een nieuwe dynamiek aankondigt, terwijl SUV's tot nu toe vooral de klemtoon legden op het nut van een rechte achterklep.
Op deze wagen verenigt het design de compromisloze sierlijkheid van een sportwagen met de in het oog vallende stevigheid van een offroadmodel.
Het resultaat is een speeltje dat uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik, een sportwagen met kwaliteiten van een kilometervreter, een coupé met kenmerken van een break.

En dat allemaal op een oppervlakte van 4,35 m x 1,854 m x 1,55 m.

Laat maar komen,ik ben benieuwd!

17:35 Gepost door Rudy r | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |