28-08-05

Een dynamische en veelzijdige SUV

De Audi Q7 zorgt voor een frisse wind in het segment van de Sport Utility Vehicles (SUV), want dit uniek voertuig combineert dynamiek met veelzijdigheid, spitstechnologie en luxe uit de topklasse. Op de weg blinkt hij uit met zijn prestaties en wendbaarheid en ook in het terrein lost hij alle verwachtingen in.

Met een lengte van 5.086 mm en een wielbasis van 3.002 mm biedt de Q7 aan zijn inzittenden een uniek ruimtecomfort en een nieuwe dimensie op het vlak van moduuleerbaarheid. In de Q7 zijn niet minder dan 28 zit- en laadconfiguraties mogelijk. Tot 7 inzittenden kunnen plaatsnemen - verdeeld over 3 zetelrijen - en door het neerklappen van de 2 achterste zetelrijen is een laadvolume van maar liefst 2.035 liter beschikbaar.

Bij de lancering worden 2 motoren aangeboden. De 4,2 l V8 FSI van 350 pk met rechtstreekse benzine-inspuiting of de 3.0 TDI-zescilindermotor van 211 of 233 pk met common-rail. De kracht wordt op beide motorversies overgebracht door middel van een tiptronic-versnellingsbak.

De Audi Q7 is dé SUV van de uitvinder van quattro, dus vanzelfsprekend behoort permanente vierwielaandrijving tot de standaarduitrusting. Het centrale torsen-differentieel brengt het vermogen zowel on als off road over op de vier wielen. En mede dankzij de dynamische overhellingstabilisering, de variabele bodemvrijheid van 205 mm en de aangepaste demperregeling kan er met de Q7 op zeer veeleisende paden gereden worden.

Aan boord van de Audi Q7 bevinden zich ook verscheidene gloednieuwe technologieën - al dan niet in optie - zoals het vernieuwendeMMI-bedieningsconcept, de Audi side assist met radarsensoren die de bestuurder bijstaan bij het veranderen van rijstrook, het advanced parking system met akoestische signalen én achteruitrijcamera, enz.

De voorverkoop van de Audi Q7 gaat eind september van start.

Wenst u meer informatie over dit uitzonderlijk voertuig ? Surf dan naar de Q7 Globe website.

11:23 Gepost door Rudy r | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.